De Kievit, ongekend mooi

Image EXIF Data

  • Date Taken: 29 Jun 2020, 06:41:53
  • Camera: X-T3
  • Focal Length: 16
  • Aperture: f/2.8
  • ISO: 400
  • Shutter Speed: 1/160 second

Voor het boek De Mooiste Fotolocaties West Nederland is een lijst met mogelijke fotolocaties in de Provincie Utrecht opgesteld. Op deze lijst staat al vanaf het begin locatie Vijverbos in Harmelen zielig te staan. Zielig, want niemand heeft tot nu toe zijn naam achter gezet. Sterker nog; er wordt getwijfeld of het wel een ‘mooie’ fotolocatie is. Kortom, vanmorgen vond ik het plotseling nodig om er toch eens te gaan kijken. Stel dat het wel een prachtige fotolocatie is en het krijgt geen plekje in het boek….Dat zou toch een ernstige teleurstelling betekenen voor de Gemeente Harmelen.

Net na zonsopkomst arriveer ik op de parkeerplaats van het Vijverbos en na goed een half uur ben ik de vijver rond gelopen en weer bij de auto. Het Vijverbos is inderdaad niet echt de moeite waard als fotolocatie. Althans niet voor de serieuze natuurfotograaf.

Om niet geheel onverrichter zaken weer terug te rijden naar huis had ik nog een locatie achter de hand. Op een avond, enkele dagen geleden stuitte ik op internet op een workshop macrofotografie. De locatie waar deze workshop wordt gehouden is er een die door de workshopleider de hemel in wordt geprezen. Een locatie notabene in………..Harmelen! Een gebiedje achter een nieuwbouwwijk genaamd De Kievit. Uiteraard heb ik dat gebiedje die avond direct opgezocht en gekeken naar een parkeermogelijkheid. En die mogelijkheid vond ik, zij het in die nieuwbouwwijk.

Niet veel later vanmorgen arriveer ik in die nieuwbouwwijk en er zijn gelukkig voldoende vrije parkeervakken. Het pad naar De Kievit ligt pal naast de parkeerplaats en al snel sta ik aan het einde ervan voor een gesloten hek. Het hek passeren is niet toegestaan volgens Artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht. Aan mijn linkerhand is ook een hek met daarachter een huisje en iets wat op een boomgaard lijkt. De informatie op een bordje bij het hek, leert mij dat vrij wandelen op de paden is toegestaan tussen zonsopkomst en zonsondergang. Toch met enige aarzeling open ik het hek en loop zachtjes het terrein op. Het huisje blijkt een zogenaamd Daggelderswoning te zijn en nu een museum. Meer informatie over dit huisje vind je op de website van de Stichts-Hollandse Historische Vereniging.

Als ik langs het huisje loop en zie waar ik ‘beland’ ben, begrijp ik volkomen waarom de macro-workshopleider zo lyrisch is over deze locatie. Na een dik uur rond gelopen te hebben, vraag ik mij af waarom deze locatie ontbreekt op de lijst. Als ik thuis ben geniet ik na van de foto’s die ik gemaakt heb en heb de Kievit toegevoegd aan de lijst. Natuurlijk ga ik dit stukje prachtige (gecultiveerde) natuur verwerken voor het boek….

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: