Weg gepoetst

Opnieuw heeft PhotoScape X mij laten zien hoe goed het programma in staat is om een iets weg te poetsen. Voor mijn opdracht fotografeerde ik onlangs met de drone een deel van de rondgang van Fort Honswijk. Het belangrijkste onderdeel van dit fort is de toren van 3 verdiepingen en is geheel opgebouwd uit bakstenen. Dat men hiertoe in 1841 al in staat was, verdient groot respect. De toren en de rondgang zijn nog in originele staat, maar wordt her en der (in mijn ogen) ontsiert door ‘modern’ leidingwerk voor elektra.

Tuurlijk begrijp ik de noodzaak van dat deze aanpassing, maar dat het zo zichtbaar is vind ik erg jammer. Een poging om de leidingen weg te poetsen met Lightroom was niet alleen heel veel werk, maar het eind resultaat niet geweldig. Een poging om dit te doen met Photoscape duurde niet alleen slechts enkele seconden, maar het resultaat was fantastisch. Althans, dat is mijn mening. Op onderstaande foto kun je de situatie vóór en na de poetsbeurt met Photoscape met eigen ogen zien. Ben benieuwd wat jij van het resultaat vind.

Oh ja; ik word voor het benoemen van Photoscape X in mijn artikeltjes niet gesponsord door het bedrijf. Ik heb dit product al jaren op mijn pc staan. Het was toen gratis te downloaden en dat is het nog steeds! Het enige dat veranderd is zijn de vele toepassingsmogelijkheden. En nog steeds worden er nieuwe toepassingen aan toegevoegd en bestaande verbeterd. Wel hoopt men op een donatie om de ontwikkelaars te kunnen laten ontwikkelen. Tja, als je dat graag wilt zoals ik, tja dan………

3 reacties op “Weg gepoetst

  1. ik blijf wegpoetsen/ aanpassingen aanbrengen een groot werk vinden zowel in lightroom als in photoshop dus ik ga het wel proberen en photoscape downloaden. Op deze foto zijn de leidingen weg en de stenen lopen door.

  2. Dat jij het in PS ‘wegpoetsen’ een peulenschilletje vind, dat is mooi en fijn ….voor jou. Ik heb Photoshop niet, maar prijs mij gelukkig met Photoscape. Overigens hebben zij wel dezelfde afkorting: PS! Dus hebben wij toch iets gemeenschappelijks;)

  3. Inderdaad mooi weggewerkt. In LR vind ik het ook geen succes, maar in Photoshop ook een peulenschilletje!

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s