Onverwachte ontmoeting met…

…. de grote gele kwikstaart

Een fantastische vangst

Op 10 november huurde ik samen met 2 fotomaatjes de fotohut van Bart Siebelink in het Gooi. Aanvankelijk gebeurde er niet veel voor de hut. De gebruikelijke en meest brutale(?) soorten lieten zich zien, zoals de koolmees, de pimpelmees en de boomklever. Af en toe liet de grote bonte specht en de merel zien. Plotseling verscheen er een vogel met een gele broek onder de staart die rap heen en weer bewoog. Jaaaah…..een gele kwikstaart! Nog niet eerder had ik deze beauty voor de lens gehad. Onze camera’s ratelden om zo snel mogelijk deze, voor ons bijzondere verschijning, vast te leggen.

Tot onze verbazing bleef het niet bij een korte en vluchtige kennismaking. Nee, het vogeltje nam de tijd of beter gezegd gaf ons ruim de tijd om zich te laten fotograferen. Wij kregen voldoende tijd om de vogel in mooie composities vast te leggen.

Ja, het poseerde zelfs op een door ons zo zorgvuldig gesitueerde tak net boven het water van het vijvertje. Hierdoor verscheen de vogel fraai tweemaal in beeld. Eenmaal thuis bracht ik de hut eigenaar van deze leuke ontmoeting in kennis. Deze kwam al snel met een extra verrassing. Het was niet de gewone gele kwikstaart, maar de in dit gebied zelden voorkomende grote gele kwikstaart. Kortom; een leuke dag met een fantastische ‘vangst!’

4 reacties op “Onverwachte ontmoeting met…

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s