Herfst sfeerbeelden

Laatste herfstkleuren

Veel herfstopnames had ik dit jaar nog niet gemaakt, daarom half november nog snel de laatste herfstkleuren vastleggen.

Mijn vroege ochtendtocht op 11 november naar de Kaapsebossen bij Doorn was er een om door een ringetje te halen. Althans, ik ben een groot liefhebber van nevel in het algemeen, maar in het bos in het bijzonder. De veelal mystieke sfeer van een bos wordt door nevel of mist versterkt en levert extra mooie beelden op. Grote aantrekkingskracht op mij hebben ook (beuken)bomen lanen zoals je die veel in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug vindt. Deze aantrekkingskracht probeer ik dan ook te ‘vangen’ in mijn opnames.

Op het moment dat ik opnieuw een beukenlaan aan het fotograferen was, zag ik een ree het pad oversteken. Het dier had mij blijkbaar niet in de gaten want het nam de tijd om het pad over te steken. Tja, dat is wat je noemt ‘een mooie bijvangst’ van die ochtend.

Op vrijdag de dertiende november liep ik in de vroege ochtend samen met een paar fotomaatjes door het Kasteelpark Groeneveld bij Baarn. Samen wilden wij de laatste herfstkleuren van dit jaar nog vastleggen. Ondanks dat er al heel veel blad van de bomen af was, waren de zo specifieke herfstkleuren nog wel aanwezig. Dit maakte dat wij ons herfstuitje als geslaagd konden beschouwen, ook al was het vrijdag de dertiende….

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: