Vakantie 2020

Pfälzerwald

Het Dahner Felsenland

Na ruim twee weken genoten te hebben in de Sächsische Schweiz zochten wij het Natuurpark Pfälzerwald op. Onze uitvalsbasis was Campingplatz am Neudahner Weiher niet ver van het stadje Dahn. Een camping direct gelegen aan het meer Neudahner Weiheren heerlijk rustig. De camper mogen wij op een plekje direct aan het meer zetten, beter kun je het bijna niet hebben. Vanuit de camping zijn er een aantal wandelingen te maken, zoals naar de slotruïne Altdahn. Deze wandeling deden wij een aantal maal.

Maar, de Dahner Felsen zijn toch de voornaamste reden om naar dit natuurgebied te gaan. Evenals in de Sächsische Schweiz zijn de Dahner Felsen zandsteen rotsformaties die een grote aantrekkingskracht hebben op wandelaars en klimmers. In tegenstelling tot de rotsen in de Sächsische Schweiz, zijn de rotsen van de Dahner Felsen rood. Rood doordat het steen ijzer bevat. Een ander verschil is dat deze rotsen veelal uit platen bestaan. Lagen die miljoenen jaren op elkaar zijn geduwd en verschoven. Hierdoor en door erosie ontstonden ook hier wonderlijke en indrukwekkende rotsformaties.

Door de Dahner Felsen zijn verschillende wandelroutes uitgezet. De bekendste en de langste route start op twee kilometer wandelen van de camping: Het Dahner Felzen Pfad. Een route van 12 kilometer die langs en over de meeste high lights van de Dahner Felsen voert. Een route met geregeld pittige klimmetjes, maar ook met mooie uitzichten. Met name vanaf de Büttelfelsen heb je een prachtige uitzicht op de omgeving waaronder onder andere de Lämmerfelsen. Het fraaie uitzicht moet je wel eerst ‘verdienen’. Om te beginnen voert een smal pad steil naar de voet van de Büttelfelsen. Gevolgd door een ijzeren trap naar een gat in de rots. Daar ligt de beloning!

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s