winter 2021 – code rood

Voorbij stuivende sneeuw

Ongelooflijk, we hebben zo waar winter in Nederland. Niet zo maar een paar winterse dagen, maar serieus. Zo serierus dat er voor de eerste dag zelfs code rood is afgegeven. Tja, en dat zegt genoeg. Er wordt veel sneeuw en snijdende kou verwacht en ja …… er is zelfs een heuse sneeuwstorm op komst! Het barre weer begint, volgens de weersvoorspellers, in de nacht van zaterdag op zondag. Inderdaad, de volgende morgen een witte wereld waarin de sneeuw voorbij stuift.

Code rood lijkt ditmaal een juiste keuze. Mij houd het in ieder geval van de straat, hoe zeer ik ook zou willen gaan fotograferen.

Havermout

Maar…. ook met code rood kun je fotograferen. Daarvoor hoef ik zelfs niet de deur uit. Nou ja, een paar tellen dan. Voor heel even trek ik een dikke jas en mijn laarzen aan. Gewapend met de doos Havermout, normaal gesproken het ingrediënt van ons dagelijks ontbijt, stap ik de deur uit de kou in. Naast de doos met havermout heb ik ook een paar vetbollen en wat vogelvoer.

Inderdaad, ik ga de ‘arme’ vogeltjes in onze tuin voorzien van wat voedsel. Als tegenprestatie hoop ik dat zij zich willen laten fotograferen. Lang hoef ik niet in onze warme huiskamer, gezeten achter mijn camera met de 500 mm lens erop, te wachten.

De volgende keer zal ik de havermout wat meer achter de sneeuw strooien zodat het niet in beeld is. Niet dat de pimpelmees dat wat uitmaakt, het fraaie vogeltje smaakt het toch wel en dat is wat nu vooral telt….

Oh ja, even voor de duidelijkheid…..ik voer de vogels in onze tuin niet alleen om hen voor mijn lens te krijgen 😉

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s