planken wambuis – rijp en paarden

Planken Wambuis

In het kader van het maken van winterfoto’s in Nederland besloten wij twee dagen na het Leersumseveld, ons geluk opnieuw te beproeven. Ditmaal kozen wij voor Natuurgebied Planken Wambuis op de Veluwe.

Volgens afspraak treffen wij elkaar op de vroege ochtend van de 12e februari op de parkeerplaats dichtbij het gelijknamige restaurant. Het moment dat de zon opkomt is nog een klein kwartier te gaan. Het is ook ongeveer de tijd die nodig is om het heidegebied te bereiken en dus zicht te hebben op de opkomende zon. Vanaf de parkeerplaats zien wij in de verte de lucht al verkleuren.

Niet veel later lopen wij door de sneeuw via de boslaan richting het open heideterrein. De kleur wordt ondertussen almaar mooier. De beukenlaan die het het heidegebied doorklieft is schitterend. Op de takken van de eeuwenoude beuken heeft zich een flinke laag rijp afgezet. De rijp en het licht zorgen voor een sprookjesachtig beeld, dat schreeuwt om vastgelegd te worden.

Verderop in de beukenlaan zien wij dieren staan. Herten? Dat zou toch te mooi zijn! Als wij dichterbij komen blijken het paarden te zijn. Teleurgesteld? Nee, zeker niet! Even later, staan wij oog in oog met de nieuwsgierige paarden. Gedrieën kijken zij met veel interesse naar de verrichtingen van een van de fotografen.

De zon, die ondertussen aan de horizon is verschenen, zorgt voor een prachtig rode gloed. Niet alleen op de bomen, maar ook op de paarden. Het beeld van de paarden in de met rijp bedekte beukenlaan is goed voor een fotogeniek tafereel.

De met rijp en sneeuw bedekte natuur is natuurlijk prachtig. Met paarden erin vind ik het evenwel interessanter. Het toeval wil dat deze dieren her en der staan en lopen. Daarom ik richt mij vanmorgen op dié beelden.

Later, als de zon al een tijd op is en wij toe zijn aan een beker hete chocolademelk (meegenomen door een van ons) worden wij opnieuw gadegeslagen door een dier. Dit maal is het een enorme zwarte stier van het Spaanse Sayagesa ras.

Na het bezoek aan het Leersumseveld en de Planken Wambuis op zoek naar fraaie winterbeelden, volgen de komende dagen nog enkele andere locaties. Want ….. voor je het weet is de winter weer voorbij😉

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s