Molenfotografie

Een molen staat in een voortdurend wisselend decor

Bekenden van mij weten dat ik een molenliefhebber ben. Liefhebber omdat de Nederlandse molen zo karakteristiek is voor ons land. Vooral als een molen in een voor Nederland zo karakteristiek landschap staat. En gelukkig zijn er in heel Nederland nog veel molens die door verschillende molenstichtingen in stand worden gehouden. Van al die molens ken ik er slechts een paar die binnen redelijke reisafstand staan waar ik woon. Die molens heb ik al heel wat keren gefotografeerd, maar vervelen doet mij dit nooit. Molens zijn voor mij fantastisch fotogenieke objecten die namelijk nooit in hetzelfde decor staan. Jaargetijden, weer, tijdstip van de dag het maakt niet uit; de opname van de molen is nooit hetzelfde.

Ervaringen delen en uitwisselen

Na lang wikken en wegen heb ik dan toch besloten om mijn ervaringen omtrent het fotograferen van molens met jou te gaan delen. Delen met voornaamste doel je te inspireren en te informeren. Hiervoor maak ik gebruik van mijn Blog-Note.

In iedere molen-blog zal een bepaalde molen centraal staan. Dit kan zowel een voor mij bekende molen zijn, als een molen die voor mij nieuw is. Ik neem je mee naar de plaats waar de molen staat. Daar informeer je kort over de molen zelf om vervolgens wat dieper in te gaan op praktische zaken en tips. Op deze wijze hoop ik tevens een heel klein steentje bij te dragen aan het behoud van Nederlands erfgoed: de Molen.

Zoektocht naar molens

Toch zoek ik, in het kader van: “Verandering van spijs…….!”, af en toe naar een voor mij nieuwe molen. Daarbij raadpleeg ik vooral de Nederlandse Molendatabase. Andere bronnen zijn foto’s van molens gemaakt door medefotografen en liefhebbers van molenfotografie. Deze vind je op de website van onder andere Locationscout en Spotshare. De zoektocht en vooral het resultaat ervan, ook daarvan zal ik jou ook deelgenoot maken.

Tot slot

Wanneer jij aanvullingen hebt op hetgeen ik geschreven heb of jij hebt tips of jij kent een molen, dan nodig ik je van harte uit om deze met mij / ons te delen. Ik zou het fantastisch vinden om ervaringen op deze manier met elkaar uit te wisselen. Ik kijk ernaar uit……..!

4 Comments on “Molenfotografie

  1. Dank je wel Henk, hoop je niet teleur te stellen. Jouw feedback, tips en adviezen zijn uiteraard altijd welkom!

  2. Mooi initiatief Hans om je Molen-ervaringen te gaan delen. Ik verheug me erop samen met de mooie fotos die je ervan maakt.

  3. Prachtige foto´s Hans! Dat licht en die nevel!

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: