Door de maand heen – juli ’21

Wat later als gebruikelijk hier dan toch een selectie van mijn foto’s genomen door de maand juli heen. Ook niet zo veel als gebruikelijk. Twee niet gebruikelijke feiten omdat deze maand fotograferen niet op de eerste plaats kwam. Tja, dat kan zo wel eens gebeuren. Gelukkig komt de zin in fotograferen weer terug…

De 3 opnames hieronder zijn op verschillende plaatsen en op 3 verschillende data genomen. Het ree fotografeerde ik op 2 juli op de Westerheide bij Hilversum. Helaas was zij de enige die zich die ochtend vertoonde. Vreemd wat dit boekweit veldje is een geliefd plekje voor dit mooi dier. De enkele klaproos en korenbloem tussen de witte boekweit gaf voldoende kleur om de foto te plaatsen. De tweede en derde opname zijn gemaakt in de Betuwe. De spoorbrug ligt over de Linge. De laatste opname maakte ik ’s morgens vroeg aan de haven van Leerdam.

Op 7 juli bezocht ik ’s morgens vroeg de Everdingerwaard om er libellen en vlinders te fotograferen. Helaas vond ik er geen van beiden, maar wel de moeraswespenorchis en nog wat ander spul, zoals de strontvlieg.

Op 9 juli had ik meer succes in de Everdingerwaard. Samen met twee foto kameraden kon ik een enkele (oever)libel fotograferen. Ook enkele gevederde vrienden lieten zich fotograferen waaronder een grasmus en een roodborsttapuit in één struik. De lepelaars waren ook deze ochtend in een redelijk groot aantal aanwezig.

Op 12 juli reed ik ’s morgens vroeg naar de Broekmolen bij Streefkerk. Eerlijk gezegd had ik mij er niets van voorgesteld. Tot mijn verbazing, maar vooral ook tot mijn genoegen werd ik getrakteerd op een fraaie lucht. Ook de omstandigheden bij de nabij gelegen molens waren goed voor een paar mooie opnames.

Een werkelijk onverwacht feest werd het op de ochtend van de 13e juli bij mijn bezoek aan de Bossewaard. Normaal staat het er vol met groot kattenkruid en goed voor mooie kleurrijke opnames, maar dit jaar viel het flink tegen. Daarentegen zag ik een gele kwikstaart druk doende insecten te vangen voor zijn kroost. Dit mooie vogeltje kon ik geruime tijd mooi fotograferen op verschillende bloemen en in verschillende poses.

Op 20 juli vond ik zowaar 2 vlinders in de Everdingerwaard. En wel één icarusblauwtje en één bont zandoogje. Dus zij zijn er toch……..!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is naturefirstphotography_alliance-logo.png

4 Comments on “Door de maand heen – juli ’21

  1. Hoe maak je toch die wonderschone close-ups van insecten. Schitterend! Alle opnames zijn weer oogstrelend! Dankjewel!

  2. De maand juli heeft je maar weer eens een stel prachtige beelden opgeleverd Hans. Ze zijn allemaal om van te snoepen, zo mooi.
    Mijn oprechte complimenten hoor.

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: