Vogels voeren en wat daar van kan komen

Vogels voeren en wat daar van kan komen

Afgelopen winter en voorjaar hebben wij in onze tuin op de camping de vogels wat geholpen met het vinden van voedsel. We hingen de gebruikelijke vetbollen voorzien van insecten en vruchten op en vulde korven met verschillende soorten zaad. Naast het vogelbad plaatsen wij een schaal met daarop zonnebloempitten. Enkele weken geleden beginnen op die plek spontaan 2 plantjes te groeien. Aanvankelijk niet echt een idee wat het voor een plant was. Begin augustus werd echter duidelijk dat het hier handelende om de zonnebloem. Tja, vogels eten niet altijd even netjes en zo kon het gebeuren dat twee zonnebloempitten naast het schaaltje terecht waren gekomen. Half augustus, twee mooie, ongeveer anderhalve meter hoge zonnebloemplanten met een prachtige bloem in de kroon sieren de tuin.

Wij gaan de bloemen zeker drogen als zij zijn uitgebloeid. De zaden geven wij in de winter dan aan de vogels. Eens zien wat er dan weer van komt….

Translation 🇬🇧

Feeding birds and what can come of it

Last winter and spring we helped the birds find food in our garden at the campsite. We hung up the usual fat balls with insects and fruits and filled baskets with different kinds of seed. Next to the birdbath we place a bowl with sunflower seeds on it. A few weeks ago, 2 plants spontaneously started to grow in that spot. At first I didn’t really have a clue what kind of plant it was. At the beginning of August, however, it became clear that this was the sunflower. Well, birds don’t always eat neatly and it could happen that two sunflower seeds ended up next to the dish. In mid-August, two beautiful, about one and a half meters high sunflower plants with a beautiful flower in the crown adorn the garden.

We will definitely dry the flowers when they have finished flowering. We then give the seeds to the birds in the winter. Let’s see what comes of it then….

4 reacties op “Vogels voeren en wat daar van kan komen

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s