Kerk op de terp

Een kunst-‘kerk’

De kerk op de terp is in werkelijkheid geen kerk, maar een kerkje. Het is ook geen kerk in de zin van een kerk, maar een kunstwerk. Of zoals je wilt een kunstkerk. De terp waarop het staat is in werkelijkheid ook geen terp. Nee, het is een met plastic en gras toegedekte berg verontreinigde grond. Grond die rond 2006 voor de bouw van de Vinex wijk Leidschenveen afgegraven moest worden. Voor die bult met grond middenin een woonwijk ontwierpen en bouwden de kunstenaars Laurens Kolks en Dennis Lohuis in 2009 het kerkje. Als symboliek voor de kerk op een terp waaromheen eeuwenlang in Nederland een dorp verscheen. Alleen nu was dit andersom.

Het was dit kerkje dat ik al heel lang ook eens wilde fotograferen. Donderdag 24 november ’22 was het eindelijk zo ver en ik heb er geen minuut spijt van gehad. Afgezien van de regen bij aankomst in de vroege ochtend, zat verder die ochtend alles mee.

8 reacties op “Kerk op de terp

  1. Dank je voor je reactie Martijna. Het was een lang gekoesterde wens om dit tafereel zelf een keer te fotograferen. Dat ik daarbij zo op mijn wenken werd bediend, had ik van te voren niet kunnen bedenken.

  2. Wat leuk even wat anders. Je was er vroeg bij en de tijd genomen om het lichter te zien worden. Mooi om deze verschillen te zien.

  3. Mooi en heel sereen! Wordt het kerkje ook nog gebruikt door gelovigen van welke geloofsgemeenschap?

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s