Molen DE VLINDER – timelapse

Gunstige foto omstandigheden

Een onoverkomelijk feit om in mei tijdens het blauwe uur te gaan fotograferen is vroeg opstaan. En zo was het ook op de ochtend van de 18e mei ’22. Het plan was om die ochtend molen De Vlinder in Enspijk te gaan fotograferen. De weervoorspellingen waren gunstig. Kans op nevel, wat bewolking dus kans op mooie kleuren. Ook de zon zou gunstig opkomen. Iets links van de mooi witte molen, gezien vanaf mijn geplande standpunt langs de Linge. Kortom, de verleiding was erg groot om daarvoor vroeg op te staan. Maar …. kwart voor vier in de ochtend?

Erg vroeg, maar tè vroeg?

Toch ben ik opgestaan om 03.45 uur en tot mijn verbazing begon het al een beetje licht te worden. Snel op pad en rond 04.45 arriveerde ik bij molen De Vlinder. Mijn plan was om, naast te fotograferen, ook een timelapse opname te maken. Van te voren had ik al bepaald waar ik mijn camera zou gaan plaatsen. Het werkelijk plaatsen verloopt toch altijd iets langer als gehoopt. Het resultaat; het echte blauwe uur heb ik gemist, maar over de uiteindelijke timelapse ben ik best tevreden. Oordeel zelf maar en laat maar weten wat je ervan vind en geef mij graag adviezen voor verbetering.

Instellingen

Ook deze timelapse heb ik gemaakt met de GoPro Hero 10 en heb daarbij de volgende instellingen gebruikt:

 • Resolutie: 4K
 • Interval: 0,5 sec
 • Bitrate: high
 • Sharpness: medium
 • Lens: lin
 • EV comp: -0.5
 • ISO min: 100
 • Color: Natural
 • Format: 4K
 • WB: 5000K
 • ISO max: 200

9 reacties op “Molen DE VLINDER – timelapse

 1. Heel mooi, de timelapse! Je moest er vroeg voor op maar dan heb je ook wat!

 2. Dank je wel Rudi. Hoop meer kansen te krijgen en de foto te maken die helemaal aan mijn wensen voldoet…..zal wel heel lang duren😁

 3. Niet enkel de timelapse maar ook de foto’s zijn prachtig Hans. Dat was echt genieten hoor.
  Fijn weekend verder en groetjes…

Jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s